SEO (zoekmachine optimalisatie)

Zoekmachine optimalisatie uit laten voeren

Zoekmachineoptimalisatie (Engels: Search Engine Optimization of SEO) is een onderdeel van zoekmachinemarketing. Het is het totaal aan activiteiten die er voor moeten zorgen dat een webpagina hoog scoort met de voor de webpagina relevante zoekwoorden in de organische zoekresultaten van een zoekmachine. Een vermelding in die organische resultaten is gratis en daarom vormen deze zoekresultaten een interessant alternatief voor zoekmachineadverteren, wat altijd geld kost per bezoeker.

Kan Webburo Spring SEO voor u uitvoeren?

Webburo Spring heeft websites van verschillende klanten SEO geoptimaliseerd, waardoor zij beter gevonden werden en betere resultaten hebben behaald, zoals meer bezoekers en meer omzet. Garanties zijn moeilijk te geven, maar we weten wel precies wat we moeten doen om uw website beter te laten scoren. 

We zorgen voor:

  • een snellere laadtijd, 
  • een concurrentie check om te zien hoe uw concurrenten boven u zijn gekomen in de zoekresultaten,
  • het vinden van de juiste zoektermen voor uw website en uw werk,
  • beter gebruik van deze zoekwoorden in uw teksten en
  • een lijst van adressen waar u inkomende links vandaan zou moeten hebben (backlinks)

Veel van bovenstaande punten kunnen we voor u uitzoeken en als lijst aan u opleveren, zodat u zelf de uitwerking in handen heeft en kosten kunt besparen. Veel van onze klanten laten het uitvoerende werk ook aan ons over, om zo juist tijd te besparen en de klus snel uit te laten voeren.

Webburo Spring heeft onlangs een nieuw label aan het bedrijf toegevoegd, onder de naam: Seo Cursus Gouda. Uiteraard kunt u hier ook buiten Gouda terecht voor al uw wensen, vragen en cursussen op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

SEO TIPS

Ook voor tips over zoekmachine optimalisatie kunt u bij ons terecht. We geven SEO cursussen en kunnen u ook privé uitleg geven over wat er gedaan kan worden om uw website beter vindbaar te kunnen maken. Bovenstaande punten kunt u voor een deel ook zelf uitvoeren. De punten die u niet zelf uit kunt voeren, kunt u uiteraard altijd aan ons over laten. We doen daarmee precies de punten waar u moeite mee heeft.

Hier krijgt u alvast een paar SEO tips die u zeker helpen om uw website beter vindbaar te maken:

Benaming foto's

Foto's en bewegende beelden worden steeds belangrijker op het internet. U kunt tegenwoordig zoeken naar foto's of beelden op basis van een andere foto. Daarnaast kunt u foto's zoeken op basis van zoektermen. Hoe mooi zou het zijn als uw foto of website bezocht zou worden op basis van een tekst die iemand invoert bij een zoektocht. Bij uw foto's kunt u tot 3x een tekst invoeren, wat er voor zorgt dat Google ook tot 3x toe een zoekterm kan lezen in de code van uw website. Voer daarom bij foto's altijd een zinnige bestandsnaam in, voer een zinnige ALT tekst in en geef de foto ook een TITLE.

Responsive website

Een website moet goed getoond kunnen worden op zowel telefoons, tablets als computers. Ook Google vindt dit erg belangrijk en heeft hiervoor dan ook een tool ontwikkeld die de mobielvriendelijkheid van uw website toont. Deze mobielvriendelijkheid tool zoekt uit of uw website zich op alle formaten juist laat benaderen. Is dat niet helemaal het geval dan krijgt u advies hoe u dit wel voor elkaar kunt krijgen.

Snelheid website

Hoe sneller een website geladen wordt, hoe meer mensen op uw website zullen blijven. Minder mensen haken af door de snelheid waarmee uw website laadt. Google vindt het hierdoor ook erg belangrijk dat een website snel getoond wordt. Google heeft er zelfs speciale tools voor in het leven geroepen, zoals de Google Pagespeed Insights tool.

Interne links

Interne links zorgen voor een duidelijke structuur in de website. Via omliggende tekst en verwijzende links kunnen mensen en dus ook Google, gemakkelijker bij de benodigde informatie komen.

Bestandsgrootte van de foto's

De grootte van de bestanden zorgt ook voor een snellere op langzamere website. Hoe groter bestanden zijn, hoe langer het duurt voor de website geladen is op een computer of telefoon. Hoe langer het duurt voor de website geladen is, hoe sneller mensen en dus ook Google, zullen afhaken om uw website te bezoeken. Grotere foto's zijn lang niet altijd nodig. Uiteraard moeten de plaatjes nog steeds netjes op de website komen te staan, dus niet wazig of korrelig. Zorg er voor dat alle foto's gesneden zijn in het formaat dat ze getoond worden op de website.

Juist gebruik kopteksten

Gebruik kopteksten in de juiste volgorde van H1 naar H2 en H3. Zorg voor maximaal 1 H1 tag per pagina en verdeel de overige informatie in volgorde van belangrijkheid over diverse kopjes H2 en de subinformatie onder H3 kopjes. Voor Google zorgt u hiermee voor een duidelijke verdeling in de volgorde van belangrijkheid van uw informatie. U geeft een structuur aan die de bezoekers en dus ook Google, helpt om de benodigde informatie te vinden.

Wilhelmina van Pruisenlaan 147, 2807 KH Gouda

0182 20 50 20

info@webburo-spring.nl

WAAR VIND U ONS?
SLUIT