Een goede eerste indruk is belangrijk

Perfecte lay-out voor je webshop

Een website / webshop die er slordig uitziet, die op tablet of smartphone niet goed is geoptimaliseerd, of waar zoveel kleuren door elkaar heen gebruikt worden dat het niet meer serieus overkomt, maaktgeen schijn van kans. Een bezoeker heeft een 'onbewust oog' voorzaken die niet kloppen.

Aandacht besteden aan een passend webdesign is een voorwaarde voor een goede eerste online indruk. Een gouden randje is niet nodig, maar een net en professioneel design zeker wel.

Wat kun je doen?

Je kunt er voor zorgen dat de foto's die je gebruikt in je website en webshop passen bij de lay-out. De kleurstelling hoeft niet helemaal hetzelfde te zijn, maar het is zeker van belang hierover na te denken.

Zorg er voor dat er lijnen ontstaan in je website. Met lijnen bedoel ik, dat je zorgt dat foto's en teksten netjes passen op de pagina's. Lijn foto's uit op plaatsen waar dat er goed uit ziet. Probeer foto's altijd even hoog of juist even breed te maken op een pagina. Alles bij elkaar zorg je er daarmee voor dat een pagina rustig overkomt.

Gebruik niet te veel kleuren op je pagina's. Het is verstandig om niet te veel verschillende kleuren te gebruiken op een pagina. Vooral in teksten kan dat heel storend zijn. Teksten kun je op laten vallen door ze dik te drukken, cursief te tonen of juist wat meer ruimte er omheen te plaatsen. Door het gebruik van veel kleuren komt een pagina vaak schreeuwerig over. Daarmee verlies je de aandacht van je klant in plaats van dat je hem juist vasthoudt.

Meer tips en advies van Webburo Spring

Tips en advies van  Webburo Spring: Voorkom keuzestress bij je klant

Voorkom keuzestress bij je klant

Het klinkt misschien vreemd, maar hoe meer keuzes mensen krijgen, hoe minder ze...
Tips en advies van  Webburo Spring: Voor wie maak je de website?

Voor wie maak je de website?

In het beginstadium moet je je afvragen voor wie je een website maakt. Je moet de...
Tips en advies van  Webburo Spring: Gewoon is helemaal niet gek

Gewoon is helemaal niet gek

Zorg dat je eigen website eruit ziet, zoals je wilt dat andere websites eruit zien....

Vul onderstaande in en we nemen vandaag of morgen contact me je op.