Een goede eerste indruk is belangrijk

Perfecte lay-out voor je webshop

Een website / webshop die er slordig uitziet, die op tablet of smartphone niet goed is geoptimaliseerd, of waar zoveel kleuren door elkaar heen gebruikt worden dat het niet meer serieus over komt, maakt geen schijn van kans. Een bezoeker heeft een 'onbewust oog' voorzaken die niet kloppen.

Aandacht besteden aan een passend webdesign is een voorwaarde voor een goede eerste online indruk. Een gouden randje is niet nodig, maar een net en professioneel design zeker wel.

Wat kun je doen?

Je kunt er voor zorgen dat de foto's die je gebruikt in je website en webshop passen bij de lay-out. De kleurstelling hoeft niet helemaal hetzelfde te zijn, maar het is zeker van belang hierover na te denken.

Zorg er voor dat er lijnen ontstaan in je website. Met lijnen bedoel ik, dat je zorgt dat foto's en teksten netjes passen op de pagina's. Lijn foto's uit op plaatsen waar dat er goed uit ziet. Probeer foto's altijd even hoog of juist even breed te maken op een pagina. Alles bij elkaar zorg je er daarmee voor dat een pagina rustig overkomt.

Gebruik niet te veel kleuren op je pagina's. Het is verstandig om niet te veel verschillende kleuren te gebruiken op een pagina. Vooral in teksten kan dat heel storend zijn. Teksten kun je op laten vallen door ze dik te drukken, cursief te tonen of juist wat meer ruimte er omheen te plaatsen. Door het gebruik van veel kleuren komt een pagina vaak schreeuwerig over. Daarmee verlies je de aandacht van je klant in plaats van dat je hem juist vasthoudt.

Meer tips en advies van Webburo Spring

Tips en advies van  Webburo Spring: Juiste navigatie in je website / webshop

Juiste navigatie in je website / webshop

Zorg voor een goede en duidelijke navigatie in je website of webshop. Dit zorgt er...
Tips en advies van  Webburo Spring: Waarom sociale media gebruiken

Waarom sociale media gebruiken

Sociale media gebruik je om bekendheid te verkrijgen....
Tips en advies van  Webburo Spring: Laat je website bouwen

Laat je website bouwen

Het kan behoorlijk moeilijk zijn om een professionele website te maken. Misschien...

Vul onderstaande in en we nemen vandaag of morgen contact me je op.