Toegankelijkheidstool

Je website toegankelijk maken

Wow, dat klinkt als iets wat heel moeilijk is om te doen. Want voor iedereen geldt dat toegankelijkheid op een andere manier geregeld zou moeten worden. Ja, je hebt de basisbeginselen:

 • leesbaar
 • overzichtelijk
 • in stukken verdeeld
 • begrijpelijke tekst

Maar er is meer.

Toegankelijk voor iedereen?

Zo'n 33% van de mensen heeft een aantoonbare aandoening, waardoor het moeilijker is om een website of webshop te gebruiken. Deze mensen passen in een hokje.

16% van de samenleving is 65 jaar of ouder, en dat percentage zal de komende jaren verder toenemen. “Van de 65- tot 75-jarigen zegt 75 procent het internet te gebruiken voor het zoeken van informatie over goederen en diensten, gevolgd door het Zoeken naar informatie over gezondheid (60 procent) en Het lezen van de krant (58 procent)”, volgens het CBS.

Maar niet alle mensen die 65 jaar of ouder zijn hebben ook altijd een beperking. Die mensen ervaren vaak wel enige vrees voor de digitale wereld. Voor hen moeten we het zo betrouwbaar en logisch mogelijk maken. Zij willen namelijk ook gewoon op vakantie, een adres of telefoonnummer opzoeken of een nieuwe televisie uitzoeken en bestellen. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor jongeren en kinderen (22% van de samenleving is jonger dan 20 jaar). Zij zijn vaak nog zoekende en hebben baat bij een eenduidige, logische en veilige digitale wereld.

We praten dus over heeeeel veel mensen als we het hebben over toegankelijk maken van je systeem. Als je dat niet toegankelijk maakt, dan mis je dus heel veel potentiele klanten.

Wat kun je doen?

Webburo Spring heeft een tool ontwikkeld die in bijna elke website geintegreerd kan worden. De tool zorgt er voor dat een website voor veel meer mensen te bekijken is.

Met deze tool kun je meerdere doelgroepen helpen. Slechtzienden, kleurenblinden, mensen met autisme, motorisch beperkten, verstandelijk beperkten, dyslectische mensen, mensen met ADD en ADHD.

Wat wil je nog meer. De tool is in bijna elke website te installeren door ons. We passen de tool aan, aan je website, zodat hij het precies doet, zoals hij het zou moeten doen. Voor we starten maken we uiteraard een backup van je website en daarna gaan we aan de slag.

Een demo vind je hier: https://blogsite.webburo.dev (Deze website is geen normaal voorbeeld van een website die wij graag ontwikkelen. Dit is slechts een demo die overdreven aangeeft wat er vaak in werkelijkheid gebeurt.)

Ben je geinteresseerd in onze tool?

Bel of mail ons, zodat we samen kunnen kijken hoe we hem in je webshop of website kunnen integreren.

MEEST GEKOZEN

Toegankelijkheidstool

995
 • Leesbaar voor iedereen
 • Contrast instelbaar
 • Lettergrootte aanpasbaar
 • Kleuren aanpassen
 • Inclusief installatie
 • (Vooraf screening van website)
Ik wil ook

Meer tips en advies van Webburo Spring

Tips en advies van Webburo Spring: Vermijdt te grote header foto's

Vermijdt te grote header foto's

Foto's en video's zijn belangrijke content op een website, maar let op dat je niet...
Tips en advies van Webburo Spring: Voorkom keuzestress bij je klant

Voorkom keuzestress bij je klant

Het klinkt misschien vreemd, maar hoe meer keuzes mensen krijgen, hoe minder ze...
Tips en advies van Webburo Spring: Zorg voor een kruimelpad (breadcrumb) in je website

Zorg voor een kruimelpad (breadcrumb) in je website

Een kruimelpad zorgt ook voor een goede navigatie in je website of webshop. In een...

Vul onderstaande in en we nemen vandaag of morgen contact me je op.