Trots als een pauw

Trots als een pauw

Webburo Spring:

Wat betekent dat voor het bedrijf?

Voor Webburo Spring is dit een enorme kans. We helpen 2 mensen die al een tijd thuis zaten aan een werkplek. We kunnen ze leren om deel te nemen aan het arbeidsproces. Ze hebben al wat werkervaring, dus dat maakt het voor ons makkelijker om ze bij ons in te kunnen zetten. Allebei zijn ze in het verleden tegen situaties aangelopen, waardoor ze niet konden blijven werken. Ze kregen hierdoor een "afstand tot de arbeidsmarkt". Sommige mensen keren dit juist om: De arbeidsmarkt heeft een afstand tot hen.

Eigenlijk zijn wij het hier wel mee eens. Deze mensen zijn zeer gemotiveerd om te werken. Ze willen graag laten zien wat ze "wel" kunnen. En over het algemeen kunnen ze alles wat wij van ze nodig hebben. We hebben wat begeleiding nodig om te weten wat de specifieke aanpassingen zijn die ze nodig hebben. Hiervoor hebben ze een jobcoach. Deze begeleidt hen en ons in de samenwerking. Daarnaast is het mogelijk om subsidies aan te vragen. Ook daarvoor is begeleiding aanwezig. Hier zijn wij nog niet aan toegekomen.

Het mooist van deze manier van werken, is dat de medewerkers meer gemotiveerd zijn dan "gewone" medewerkers. Ze weten ook heel veel over hun eventuele "beperking", waardoor ze eigenlijk zelfs verder zijn dan medewerkers zonder "beperking". Iedereen heeft namelijk wel 1 of meer beperkingen. Alleen de meesten weten niet welke. Daar komen ze meestal pas achter als je ze hebt aangenomen.

Al met al voelt dit als een win-win situatie. Wij hebben gemotiveerde medewerkers en zij zijn blij om ook echt aan de maatschappij deel te kunnen nemen.

Maar wat betekent dat dan voor onze klanten?

Eigenlijk betekent dit alleen maar dat we ineens meer kunnen doen voor onze klanten. We zijn nog flexibeler geworden. Onze medewerkers weten precies wat van hen verwacht wordt en wij begeleiden ze zo, dat het eindproduct nog steeds naar wens is (of de wensen zelfs overtreft).

Kan elke ondernemer dit doen?

Daar gaan we wel van uit. Ondernemers die op zoek zijn naar personeel kunnen heel goed bij het UWV vragen of zij mensen in hun portfolio hebben, die passen bij de gevraagde vacature. Uiteraard is het zo dat niet elk persoon op elke plek geplaatst kan worden, net als bij werkzoekenden die geen afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Maar we gaan er wel vanuit dat er een goede match gemaakt kan worden voor elke functie. Als je hierover vragen hebt, bel of mail ons gerust. We helpen graag om meer mesen aan het werk te krijgen!

Meer tips en advies van Webburo Spring

Tips en advies van  Webburo Spring: Heb ik een conversieratio??

Heb ik een conversieratio??

Alle conversies op je website en in je shop kun je meetbaar maken in...
Tips en advies van  Webburo Spring: Werk met (sprekende) afbeeldingen

Werk met (sprekende) afbeeldingen

Een beeld zegt meestal meer dan 1.000 woorden. In het geval van websites is dit...
Tips en advies van  Webburo Spring: Interne en externe links aanbrengen

Interne en externe links aanbrengen

Linkjes aanbrengen is een handige manier om bezoekers kennis te laten maken met je...

Vul onderstaande in en we nemen vandaag of morgen contact me je op.